Vrouw, 75 jaar

08-06-2020

Vanaf ongeveer twee jaar geleden klopte ik aan bij de praktijk van "Layur ", bij Laura Akkerman......!

Na een eerste kennismaking reeds, bleek mij haar grote gave om goed tussen de regels door te luisteren, nooit te gauw een oordeel, maar integendeel analyserend, èn meedenkend.

Want, ik voelde me behoorlijk depressief: dat bleek uit slecht slapen, overdag vermoeid en slechte concentratie, waardoor ik het gevoel had in die beruchte cirkel te zitten, en er niet meer uit te komen.....!

Die cirkel probeerde zij, Laura met mij samen te doorbreken, al vragenderwijs en niet zozeer confronterend (daaraan heb ik ook geen behoefte).

Het gesprek duurde ongeveer een uur, en daarna volgde die heilzame en weldadige massage met geurige oliën, zodat ik opgelucht naar huis kon fietsen.....!

Na die eerste ronde volgden er regelmatig meerdere sessies, waarbij ik me steeds beter begon te voelen.

Wèl nam dit proces ongeveer zes sessies in beslag, totdat ik het licht aan het einde van die donkere tunnel ècht kon ervaren......!

Enfin, inmiddels blijkt, dat ik nà de hartinfarct van mijn echtgenoot , kwetsbaarder geworden ben, en gemiddeld twee keer per jaar, Laura's hulp nodig heb.

Deze laatste keer kwam hard aan, omdat de depressie zò lang aanhield, maar de allerlaatste sessie gaf uitkomst: met m'n ogen dicht werd ik uitgenodigd op een groot heideveld de figuur, die er in de verte aankwam vriendelijk te begroeten, en "hem" zelfs te omhelzen , zittend onder een wit berkenboompje.

Deze methode duidt op een soort visualisatie, namelijk de angst/onzekerheid, die er bij mij als jong kind door oorlogservaringen waarschijnlijk al vroeg zijn ontstaan, terug te dringen naar een aanvaardbare afstand/positie.

....En zo kan ik weer als "opnieuw geboren", het leven weer tegemoetzien