Recensies

Wat vertellen anderen over de praktijk…

 

Vrouw, 37 jaar

In september 2013 kom ik in de ziektewet terecht. Klachten aan schildklier en extreem oververmoeid (diagnose Burn-out). Via mijn werk en bedrijfsarts wordt ik verwezen naar Laura van Layur.

Dit was een prettige kennismaking.  Iemand die “luistert”, direct actie onderneemt door voedingsadvies op maat te geven en daarnaast worden er massages ingepland, die zorgen voor een diepe ontspanning. De voeding (die voor meer energie zorgt en reiniging van de lever) en de gesprekken met Laura gaven mij ook het gevoel dat ik er alles aan deed om snel te herstellen. En er ook van te leren.

Door de gesprekken heb ik er prachtige inzichten meegekregen en heb ik hierdoor een andere kijk op het leven gekregen door o.a. “de helpende gedachte” vaker in te zetten of te raadplegen. De periode van ziek zijn was niet fijn, maar wel erg leerzaam.

Ik doe nu aan Yoga. Ervaar veel meer rust in mijn lichaam en natuurlijk blijft het opletten, maar met de “tools”  van Laura in handen gaat dat wel lukken.

Ik kan dan ook met trots zeggen dat ik vanaf maart 2014 (een half jaar later) herstelt en een completer mens ben. Kortom: de behandeling bij Layur heeft mij enorm geholpen. Hartelijk dank hiervoor!

Vrouw, 75 jaar

Vanaf  ongeveer twee jaar geleden klopte ik aan bij de praktijk van "Layur ", bij Laura Akkerman......!

Na een eerste kennismaking reeds, bleek mij haar grote gave om goed tussen de regels door te luisteren, nooit te gauw een oordeel, maar integendeel analyserend, èn meedenkend.

Want, ik voelde me behoorlijk depressief: dat bleek uit slecht slapen, overdag vermoeid en slechte concentratie, waardoor ik het gevoel had in die beruchte cirkel te zitten, en er niet meer uit te komen.....!

Die cirkel probeerde zij, Laura met mij samen te doorbreken, al vragenderwijs en niet zozeer confronterend (daaraan heb ik ook geen behoefte).

Het gesprek duurde ongeveer een uur, en daarna volgde die heilzame en weldadige massage met geurige oliën, zodat ik opgelucht naar huis kon fietsen.....!

Na die eerste ronde volgden er regelmatig meerdere sessies, waarbij ik me steeds beter begon te voelen.

Wèl nam dit proces ongeveer zes sessies in beslag, totdat ik het licht aan het einde van die donkere tunnel ècht kon ervaren......!

Enfin, inmiddels blijkt, dat ik nà de hartinfarct van mijn echtgenoot , kwetsbaarder geworden ben, en gemiddeld twee keer per jaar, Laura's hulp nodig heb.

Deze laatste keer kwam hard aan, omdat de depressie zò lang aanhield, maar de allerlaatste sessie gaf uitkomst: met m'n ogen dicht werd ik uitgenodigd op een groot heideveld de figuur, die er in de verte aankwam vriendelijk te  begroeten, en "hem" zelfs te omhelzen , zittend onder een wit berkenboompje.

Deze methode duidt op een soort visualisatie, namelijk de angst/onzekerheid, die er bij mij als jong kind door oorlogservaringen waarschijnlijk al vroeg zijn ontstaan, terug te dringen naar een aanvaardbare afstand/positie.

....En zo kan ik weer als "opnieuw geboren", het leven weer tegemoetzien

Vrouw, 45 jaar

Na een eerdere positieve ervaring met Ayurvedische massage heb ik me met energieverlies en maagklachten  bij Layur gemeld. Na een aantal massages en voedingsadvies ..... vandaag, na 4 maanden, 'ontslagen' ;-) zonder maagklachten, met energie en nog bewuster van de invloed van voeding. Nu zelf zo doorgaan. Laura dank je voor je (heilzame) massages en de bruikbare voedingstips.

Man 20 jaar

Ik ben met verschillende klachten naar Layur gegaan en ben er nu zo goed als vanaf! Een voedingsplan om mijn spijsvertering weer goed te laten werken, mijn leverenergie te herstellen en mijn pitta omlaag te brengen heeft geresulteerd in het zo goed als verdwijnen van mijn darmklachten, eczeem, hooikoorts en acne. Ook ben ik heel veel afgevallen, wat natuurlijk altijd fijn is. Al met al een hele positieve ervaring en ik raad het iedereen aan!

Vrouw, 58 jaar

Ik ben goed opgevangen door jou. Samen hebben we mijn leven weer op de rails gekregen door de gesprekken die we hebben gehad. De tijd en ruimte die je mij hebt geboden voor een luisterend oor en het gevoel dat ik hier veilig was hebben er voor gezorgd dat ik mij beter voel.

Vrouw 53 jaar

Ik had al langere tijd veel last van (spier)pijnen die alleen maar erger werden.
Nu, vijf maanden na mijn eerste afspraak bij Layur, gaat het veel beter met mij.
Ik kreeg o.a.voedingsadviezen en daarnaast kruiden en heerlijke massages ter ondersteuning.
Het opvolgen van de voedingsadviezen vond ik niet altijd makkelijk. Maar na verloop van tijd werd mijn doorzetten beloond en begon ik me beter te voelen.
Verbazingwekkend wat goede voeding kan betekenen voor je lichaam.
Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om naar Layur te gaan. Bedankt Laura!

Vrouw, 60 jaar

Al een paar jaar gun ik mezelf van tijd tot tijd een massage bij Layur. Zo ongeveer om de 4 weken mag ik op een heerlijke warme massagetafel gaan liggen en wordt mijn hele lichaam gemasseerd met warme olie. Het is een vorm van ontspanning die me weer helemaal in contact helpt te komen met mijn lichaam. Ik heb een intensief beroep + gezin waarbij ik vooral met mijn hoofd werk, wat me regelmatig hoofdpijn bezorgt. Deze massagemomenten brengen rust en evenwicht, ik sta als een ander mens weer buiten.
De vriendelijke en accepterende begeleiding werkt ondersteunend: er hoeft niets, je kunt er zijn zoals je bent en er hoeft niets gepresteerd te worden, er wordt met zorg in mij geInvesteerd. Ook dat geeft ontspanning en rust.
Voor mij zijn deze massage-uurtjes cadeautjes voor mezelf.

Vrouw 68 jaar

De behandelingen bij Layur zijn persoonlijk en aangenaam.
De veelzijdige benadering op vele gebieden getuigen van deskundigheid.
Een regelmatige massage is een heerlijke opkikker voor lichaam en geest.Na een voetmassage voel ik me als 68 jarige weer helemaal in balans.