Praktische lezing Ayurveda en haar kruiden

Het Kruidenpalet en Layur Praktijk laten je graag kennis maken met Ayurveda, de gezondheidsleer die van oorsprong uit India komt. Ze brengen hun vakkennis samen in deze praktische lezing Ayurveda en haar kruiden.

De nadruk bij Ayurveda ligt in de bewuste keuzes die je maakt voor datgene wat jou op dit moment het meest ten goede komt. Dat is voor iedereen en elk moment anders, omdat we allemaal uniek zijn en de omstandigheden waarin we leven telkens veranderen.

We starten met uitleg te geven over de grondbeginselen van de Ayurveda. In Layurpraktijk komen alle gebieden van een gezonde leefstijl aan bod. In deze lezing ga ik meer specifiek in op de werking van de spijsvertering, voeding, smaken en de energetische werking van verschillende voedingsmiddelen.

Annette van der Swaluw (Het Kruidenpalet) heeft een expertise opgebouwd in het koken volgens de richtlijnen van de Ayurvedische keuken. Ayurvedisch koken hóeft overigens niet Indiaas te zijn. Lokale producten en groenten van het seizoen kunnen daar juist heel goed bij passen. Je krijgt uitleg hoe kruiden en specerijen een gunstige invloed kunnen hebben op je welzijn, waarbij ze een verfijnde smaak geven aan je gerechten.

Voor wie: iedereen die nieuwsgierig is naar Ayurveda en wat voeding en meer specifiek specerijen en kruiden voor je welzijn kunnen betekenen.

De lezing wordt 2 keer aangeboden:

Dinsdag 10 april 2018 Dinsdag 15 mei 2018

Tijd: 19:30 -21:30 uur
Kosten: € 45,- voor de lezing, inclusief hand-out en proeverij
Waar: Zandstraat 45a, Culemborg

Maximum aantal deelnemers: 12

Informatie & aanmelding:

Via het contactformulier of per telefoon