• darkblurbg

De overgang is anno 2020 nog steeds geen populair onderwerp om over te praten. Als je er dan toch over begint dan krijg je als je een beetje pech hebt te horen dat het vanzelf wel weer overgaat. Als je beseft dat de overgangsperiode 10 jaar kan duren dan word je hier niet blij van. Overgangsklachten kunnen een grote impact hebben op je leven. Je bent jezelf niet meer en baalt hiervan. Je merkt dat je steeds meer moeite heb om je werk en alle andere verplichtingen vol te houden. Wist je dat 20% van de werkende vrouwen zich ziek meld tijdens het werk door overgangsklachten? Dit geeft al aan hoe moeilijk het is om de overgang te combineren met werk. Slecht slaapt, opvliegers en stemmingswisselingen zorgen dat het heel zwaar wordt. Door energie gebrek ontstaan vaak slechte eetgewoontes die voor overgewicht zorgen. Naast de klachten ben je vaak ook in een fase beland waarin er vanuit je omgeving veel van je gevraagd wordt. Je carrière die je zorgvuldig opgebouwd hebt lukt niet meer goed, puber kinderen in huis die de nodige spanning en stress kunnen veroorzaken en dan niet te vergeten eventuele mantelzorg voor je ouders.

De overgang kan je leven behoorlijk op zijn kop zetten... maar gelukkig er is wat aan te doen.

Een ding weet je zeker, je wilt van de klachten af!

Hoe fijn zou het zijn als jouw hormonen weer voor jouw kunnen werken en dat je weer voldoende energie hebt om de dingen die voor jou belangrijk zijn weer naar volle tevredenheid te kunnen doen. Er ligt nog een hele periode voor je. Een periode met volop nieuwe kansen en mogelijkheden. Wil jij je in deze periode goed gaan voelen dan is het belangrijk om nu in actie te komen. Later begint nu! Wanneer je uitstelt en wacht tot je ouder wordt dan dan ben je misschien al te laat.  Er zijn altijd veel reden om te bedenken om niet jezelf serieus te nemen en gewoon door te gaan hoe beroerd het ook gaat. Maar dat hoeft niet... dat is een keuze die je maakt. Maar vraag jezelf in alle eerlijkheid af als je nu niet begint wanneer dan wel. 

Je bent nu op een punt beland dat je voor jezelf kunt kiezen, zodat er meer rust ontstaat, klachten kunnen afnemen en je weer een leuk mens bent voor jezelf en je omgeving. 

Ik kijk met je mee en reik jou nieuwe tools aan.  Iemand die je steunt om oude gewoontes te doorbreken, zodat je nieuwe inzichten een goede plek kan geven in je leven. Dat lukt je vaak niet in je eentje.

Tijd voor een nieuwe stap

Dit online traject gaat je daarbij wel helpen. Omdat het een compleet aanbod is waarbij je op verschillende leefgebieden duidelijke adviezen meekrijgt. Wanneer je van klachten af wilt komen is een totaal benadering het enige wat werkt. Je kunt met je voeding aan de gang, maar wanneer je leefstijl niet pas

send is zullen de klachten niet verdwijnen. Dit traject geeft jouw die mogelijkheid. Jij krijgt heel veel antwoorden en inzichten die jou gaan helpen. Je leert wat jezelf kunt doen en kunt alle adviezen op het gebied van voeding, leefstijl, yoga en ontspanning toe gaan passen in je eigen leven. Je krijgt tools in handen om zelf te snappen wat je kunt doen om je gezondheid goed te houden. 

Hoe dan?

Dit online traject gaat je stap voor stap helpen om van jouw klachten af te komen. Maar gaat nog veel verder dan dat. Na afloop heb je veel meer zelfinzicht en verdieping meegekregen, waardoor jij in staat om de juiste keuze te maken die gebaseerd zijn op de eeuwenoude diepe kennis Ayurveda. Deze kennis kun je op een hele praktische manier gaan toepassen in jouw leven, waar je blijvend plezier van gaat hebben. Naast de coach gesprekken kun je in je eigen tijd en tempo alle modules volgen die bij dit traject horen en na afloop ben je niet alleen van je klachten af, maar weet jij wat je kunt doen om dit zo te houden. Alle modules bevatten video's waarin uitleg gegeven wordt over de verschillende thema's. Hierbij is veel achtergrond informatie aanwezig en kun je belangrijke informatie downloaden zodat je een syllabus kunt maken. Tijdens de coach gesprekken en in de online leeromgeving worden verdiepende vragen gesteld met als doel om je steeds zelf weer af te vragen hoe is het bij mij op dit moment? Dit helpt je mee om al het geleerde meteen in de praktijk te kunnen brengen.

Wat precies?

Tijdens de online coaching neem ik je aan de hand mee en coach ik je in vier maanden op het gebied van voeding en  leefstijl en leer jij verschillende yoga en ontspanningstechnieken. Het doel van dit coach traject is dat jij van je klachten af komt of in ieder geval dat je een stuk minder klachten zult gaan ervaren, maar je krijgt nog veel meer dan dit. Je zult merken dat je meer energie gaat krijgen en je weerstand verbetert. Je krijgt meer zelfinzicht, zodat je weet wat je kunt doen om gezond te blijven. Ik coach vanuit de eeuwenoude filosofie Ayurveda, hierdoor zul jij prachtige inzichten krijgen en brengt het je meer verdieping in je leven.

We starten bij wat is de overgang ?  Wat gebeurt er nu precies met je lichaam tijdens de overgang? Wat is de oorzaak van overgangsklachten? Wel of geen hormoontherapie? Voorafgaand aan het consult doe je een uitgebreide hormooncheck, zodat we goed zicht hebben op welke hormonen jouw klachten veroorzaken. Wanneer we weten welke hormonen erbij jou uit balans zijn kunnen we doormiddel van gerichte voedingsadviezen voor meer balans gaan zorgen. De keukenkruiden spelen hierbij een belangrijke rol. Je krijgt een uitgebreide lijst met de meeste gebruikte keukenkruiden en hun werking, zodat jij heel goed weet wat je voor kruiden je kunt gebruiken om je beter te gaan voelen. Hoe fijn is het wanneer je hier zelf kennis van hebt. 
Naast voeding is een juiste mindset heel belangrijk. Hoe sta jij in het leven? Hoeveel stress ervaar jij. Hier gaan we uitgebreid bij stil staan. Je leert om je gedachten positief te beïnvloeden, zodat je minder stress gaat ervaren, wat weer een positief effect heeft op jouw hormoonbalans. Je krijgt goed zicht op welke leefstijl er bij jouw past nu je merkt dat je aan het veranderen bent. Door hier inzicht in te hebben is het ook makkelijker om je leefstijl positief te veranderen. 
Wat kun je doen om goed te ontspannen. je krijgt verschillende ontspanningsoefeningen aangereikt die je stuk voor stuk helpen om je beter te gaan voelen en je leert de heerlijk ayurvedische zelfmassage bij jezelf toe te passen. 

Ayurveda is al meer dan 23 jaar een belangrijke leidraad in mijn leven. Sinds 2009 ben ik werkzaam als Ayurveda therapeut en heb ik al heel veel vrouwen kunnen begeleiden om van overgangsklachten af te komen. Al mijn kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan zijn verwerkt in dit coach traject.  

Wat zit er allemaal in het traject:

  • Het coach traject duurt 4 maanden. vier maanden blijkt een perfecte periode waarin jij de juiste stappen gaat zetten om je weer helemaal goed te gaan voelen. 
  • We starten met een uitgebreid consult, Voorafgaand aan dit consult heb je de hormoon checklijst ingevuld. We krijgen dan een heel goed beeld welke hormonen er voor problemen zorgen.   We starten het coach traject altijd met een (online) intakegesprek. In dit gesprek ga ik uitgebreid stil staan hoe het met jou gaat op dit moment. Hoe sta jij in het leven en waar loop jij tegenaan? Wat zijn jou klachten? Ik ga vragen naar jouw voeding en leefpatroon en hoor graag wat er tot nu toe goed werkt bij jou. Tijdens dit gesprek is het ook mogelijk dat ik kruidensupplementen voorschrijf wanneer dit wenselijk is gezien de klachten die jij aangeeft. Na dit gesprek maak ik een heel persoonlijk plan voor jou, waarin jij al heel veel aangereikt krijgt om direkt aan de slag te kunnen gaan.  
  • 5 individuele coach gesprekken  Elke drie weken hebben we een (online) coach gesprek, waarin we stil gaan staan hoe het met je gaat. Wat gaat goed? wat gaat minder goed? Er is tijd om al je vragen te kunnen stellen en ik hou een vinger aan de pols. Ik weet als geen ander dat je soms een stok achter de deur nodig hebt om oude gewoontes te kunnen doorbreken.  
  • Levenslange toegang tot de online training,  waarin jij doormiddel van meer dan 23 video's heel veel inspiratie en verdieping gaat vinden. De video's bevatten achtergrond over ayurveda op het gebied van voeding, leefstijl en ontspanning.  Verschillende ontspanningsoefeningen, meditaties en de ayurvedische zelfmassage komen aanbod, zodat je weet wat je kunt doen om goed te gaan ontspannen. Je kunt deze video's in je eigen tijd en tempo bekijken. Je houd toegang waardoor je video's ook steeds weer terug kunt zien. Herhaling is fijn!
  • Veel extra verdiepende informatie, die je samen kunt bundelen tot een mooi naslag boek. 
  • Laagdrempelig contact, Tijdens het gehele traject kun je onbeperkt mailcontact hebben met mij als coach. Ik coach je het hele traject en wanneer je tussen onze geplande afspraken vragen hebt of ergens tegen aan loopt dan kun je mij een mail sturen. Ik loop deze maanden laagdrempelig met je mee en hier kun je gebruik van maken. 

 

Jouw investering voor een goede gezondheid €647,-

Het totaal bedrag kan ik twee termijnen betaald worden. 
Werkgevers zijn veelal bereid om deze training te bekostigen om ziekteverzuim te voorkomen. 

Ilse 50 jaar
Ik heb me aangemeld bij Layur na een lange zoektocht om van mijn klachten af te komen. Omdat ik steeds minder goed ging functioneren op mijn werk en mij regelmatig moest ziekmelden vanwege slaapgebrek, concentratieproblemen en stemmingswisselingen ben ik begonnen met dit online traject. Ik wist niet wat ik ervan moest denken, omdat ik nog niet zo bekend was met Ayurveda, maar het eerste gesprek met Laura voelde prettig aan en ik had vertrouwen. Laura is heel laagdrempelig in het contact en ik mag haar gewoon mailen als ik tussendoor vragen heb. Ik heb echt het gevoeld at ze er voor mij is. Mijn werkgever heeft voor mij deze training bekostigd, omdat zij graag ook willen dat het goed met me gaat.
Dank je wel Laura tot zover!