• darkblurbg

 

Dit is een unieke kans om les te krijgen van Ayurveda arts dr Pooja Gangwar uit India. Zij heeft al jaren haar eigen Ayurveda kliniek in India, waar zij mensen uit de hele wereld behandelt samen met haar enthousiaste team. In deze workshop nemen wij jou mee in de wondere wereld van marma en laten je zelf ervaren hoe het voelt om op een zachte manier je prana energie weer te laten stromen, waardoor emotionele blokkades opgeheven kunnen worden en jij meer energie gaat ervaren.

Hoe het werkt

Alles wat we meemaken in ons leven wordt opgeslagen in ons lichaam, waar het verteerd kan worden en een bewuste of onbewuste ervaring kan worden.

De kwaliteit van jouw vertering (agni) bepaalt hoe goed indrukken verwerkt kunnen worden.

Wanneer voeding niet goed verteerd wordt dan kunnen er afvalstoffen ontstaan. Afvalstoffen die opgeslagen worden in je lichaam en uiteindelijk tot klachten of ziekte kan leiden. Door jezelf regelmatig te reinigen kunnen deze afvalstoffen weer verdwijnen.

Maar hoe zit het dan met onze emoties? Vaak worden we overspoeld door emoties, maar is er weinig tijd om hierbij stil te staan door de drukte van alle dag. Wanneer emoties niet goed verteerd worden deze ook opgeslagen als afvalstoffen in je lichaam. Vaak komen afvalstoffen vast te zitten in bepaalde organen. Deze afvalstoffen zorgen voor een stagnatie in de energiestroom(prana) in je lichaam, waardoor uiteindelijk ook klachten kunnen ontstaan.

 

 

Marma punten

Om deze stagnatie op te heffen en te werken aan opgeslagen niet verteerde emoties gebruiken wij de marma therapie. Het is een hele mooie therapie om emotionele blokkades op te heffen. Ayurveda kent 107 marma punten die verspreid over het lichaam aanwezig zijn. Je kunt deze punten min of meer vergelijken met acupunctuurpunten.

Marma punten zijn drukpunten op ons lichaam waar het fysieke en emotionele/spirituele lichaam samenkomt. Door je aandacht naar deze punten te brengen en deze zachtjes te drukken/masseren krijg je verbinding tussen  lichaam en emoties en kan er een helingsproces ontstaan, doordat blokkades worden opgeheven en de prana energie weer kan stromen. Voorbeeld van de verbinding tussen lichaam en emoties zijn bijvoorbeeld hoofdpijn wat veroorzaakt wordt door stress en verdriet kan darmklachten geven.

Iedereen ervaart een marma behandeling weer anders. Je kunt er emotioneel van worden, omdat blokkades opgeheven worden, moe en vaak ook energiek. Wat er ook vrij komt en gebeurt allemaal op een rustige en veilige manier. Waar je aan toe bent komt los.

Wanneer je kennis hebt van de marma punten dan kun je zelf een heel hoop doen om de prana energie stromend te houden. Je hebt er niks voor nodig alleen kennis van de punten en welke je het beste kunt aandrukken.

In deze workshop nemen wij jou mee in de wondere wereld van marma en laten je zelf ervaren hoe het voelt om op een zachte manier je prana energie weer te laten stromen, waardoor emotionele blokkades opgeheven kunnen worden.

Wat kun je verwachten?

Datum:Datum wordt binnenkort gepland

Waar: Online via een zoom link

Kosten: €49,50,-

Voertaal: Engels met Nederlandse vertaling.

Na afloop krijg jij de hele workshop op video, waardoor je thuis kunt blijven oefenen. 

Dr Pooja Gangwar