Wat brengt het nieuwe jaar?

07-01-2018

Ik wil jullie allemaal een heel mooi nieuw jaar wensen.

De wereld is veel mooier met jou is een tekst die me inspireerde, omdat ik besefde dat dit een onderdeel is waar je vanuit de ayurveda ook mee bezig bent. Ieder mens heeft een bron van energie in zich. Dit wordt ook wel purusha genoemd. Wanneer deze aangeraakt wordt ontstaat er licht. Lichtheid in elke vorm. Lichtheid in je denken en lichtheid in je handelen. Waardoor er ruimte komt om je eigen kwaliteiten naar voren te laten komen.  Op zoek gaan naar deze bron is een onderdeel die heel passend is binnen de ayurveda. Door te leven volgens het ritme van de natuur en daarbij te weten wat jou eigen natuur is, is de basis van deze zoektocht. Wanneer je hier inzicht in hebt en dit kan toepassen in je leven dan kan er meer ruimte ontstaan voor verdieping in jezelf. 

Afgelopen twee weken heb ik vrij genomen om samen te zijn met mijn familie en weer op te laden voor het nieuwe jaar. Ik kijk terug op een prachtig jaar waarin veel gebeurd is en weer nieuwe wegen zijn ingeslagen. Er zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan en oude verbroken. Sommige heel mooi en van anderen met verdriet afscheid genomen.

Mijn belangrijkste focus in de praktijk blijft om ayurveda meer toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Preventie is hier in het allerbelangrijkste en daarom ben ik in mijn aanbod daar steeds meer op gericht. Ayurveda gaat uit van zes verschillende fases van ziek worden. In de eerste drie fases kun je nog een hoop doen met voeding, leefstijl en pranayama om de balans weer te herstellen. Daarom kijk ik altijd met jullie mee om te zien hoe het gaat met jou en het vinden en zoeken naar het juiste evenwicht.

In februari zal er weer gestart worden met de training 'Gezond met ayurveda' Een mooie training om de kennis van de ayurveda op een praktische manier te vertalen naar je eigen leven.

In maart zal er een reinigingsweek gepland worden. Een goed moment om de afvalstoffen kwijt te raken voor de lente weer begint. 

Samen met elk yoga experience wordt er een workshop gepland, waarin de combinatie van yoga en ayurveda meer verdiept gaat worden.

Wanneer er forse klachten zijn/ chronische ziektes of beperkingen dan kun je vanuit de ayurveda ook goed geholpen worden. Veel van jullie hebben de verschillende behandelingen al kunnen ervaren en er is nu een nieuw aanbod bijgekomen. Pancha karma behandelingen in India. Het is zo mooi om te zien dat waarvoor het ooit ontstaan is ook echt blijkt te werken. Na deze pancha karma voel je meer energie, zijn klachten verminderd en wat ook heel belangrijk is dat er een zaadje gepland is om verder te gaan met Ayurveda in je dagelijks leven.

In januari komt mijn nieuwe website uit. LayurTravel. Het afgelopen jaar hebben jullie hier al veel van mee gekregen. Het is heel mooi om te zien dat er al zoveel mensen op reis zijn gegaan en hebben kunnen ervaren wat pancha karma met je kan doen. Het aanbod is verder uitgebreid naar meer verschillende mogelijkheden. Pancha karma in een ashram, in een spa resort of ergens in de Himalaya. Het is nu ook mogelijk om de pancha karma reizen verder uit te breiden met een rondreis door dit prachtige land.

Ik heb weer veel zin het komende jaar en wil jullie hartelijk bedanken voor het vertrouwen en belangstelling tot nu toe.

 

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus