Veel gestelde vragen over de reis naar India

27-08-2017

In deze blog zal ik proberen alle vragen die er zijn rond de reis naar India te beantwoorden.

Deze reis is heel goed individueel te maken maar kan ook in groepsverband. Welke keuze je hierin maakt hangt af wat er bij je past. Wanneer je individueel gaat kun je meer rekening houden met je eigen ritme en wensen. Tijdens de pancha karma gebeurt er veel op lichamelijk en emotioneel gebied. Je kunt je eigen ritme bepalen en samen met de gids stil blijven staan bij de plekken die jou aanspreken. Een groep geeft gezelligheid en de mogelijkheid om ervaringen te delen.

De pancha karma kuur duurt 10 dagen. Ik krijg regelmatig de vraag of dit ook verlengd kan worden. Dit is zeker mogelijk. Het hangt af van wat je doel is met deze pancha karma. Bij chronische ziekten of ernstige/belemmerende klachten wordt een 21 tot 30 daagse kuur aangeraden. Je kunt er ook voor kiezen om alleen voor de pancha karma kuur te gaan zonder excursie dagen of deze worden aangepast aan de individuele wensen en mogelijkheden.

De excursie dagen worden meestal aan het begin van de reis gepland, zodat de pancha karma kuur niet onderbroken wordt. De dagen zijn heel gevarieerd. Mooie natuur plekken worden afgewisseld met een bezoek aan tempels in het levendige India. Er is een mogelijkheid om te zwemmen in de ganges. De ganges komt vanuit de Himalaya Rishikesh binnen, hierdoor is het water nog schoon en helder. Dus mocht je altijd al een keer ervaren hoe het is om te baden in de ganges dan is dit je kans.

Er wordt een bezoek gebracht aan verschillende tempels in Haridwar. Een heilige stad waar vele prachtige tempels zijn te bezoeken. De mooie kleurrijke beelden, de offers die gebracht worden en de levendigheid in de tempels zijn een ware ervaring.

Je brengt en bezoek aan een bergdorp in de Himalaya waar we een kijkje mogen nemen hoe de mensen daar leven en werken. Na een traditionele lunch maak je mooie wandeling in de Himalaya met prachtige natuur om je heen.

Tijdens de pancha karma is het belangrijk om voldoende rust te nemen. 's Morgens zijn de behandelingen en in de middag is er tijd en ruimte om te ontspannen.

Wanneer je hier interesse voor hebt is er een mogelijkheid om een les te volgen, waarin de basis van ayurveda wordt uitgelegd, gegeven door de ayurvedische arts.

Ook is het mogelijk om een kookworkshop te volgen.

S middags kun je Rishikesh in. Het straatbeeld is levendig en een ware beleving voor al je zintuigen. Er zijn veel winkeltjes waar je soeveniers kunt kopen en kleding kunt laten maken. De gids laat je alle mooie plekken zien in en om Rishikesh.

Na zonsondergang vindt er elke avond de aarti plaats aan de oevers van de ganges. Mantras worden gezongen door monniken en vele andere mensen. Prachtig om te ervaren.

Het is ook mogelijk om je reis te verlengen om India verder te gaan ontdekken. Er zijn mensen die hebben de reis verlengd met een trekking in de Himalya, of een bezoek aan Rajasthan of Varanassi. Het bekijken van de Taj mahal en een bezoek aan Delhi. Er zijn vele mogelijkheden. Wanneer je graag je reis wilt verlengen dan kunnen we samen met jou een mooie reis samenstellen. De gids kan in deze periode met je mee en regelt al het vervoer, hotel overnachtingen en neemt je mee naar de mooie plekken.

De beste periode om te reizen is vanaf eind september tot dec en in februari tot begin april. De temperatuur is dan rond de 25 graden. Er zijn ook mensen die juist graag met kerst en rond oud en nieuw willen gaan. Dit is ook mogelijk alleen is de temperatuur wat lager, rond de 10 tot 15 graden.

Een reis om te reinigen, te ontspannen en te verdiepen in het mooie India!

 

 

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus