Terugblik workshop ayurvedisch koken in theorie en praktijk

26-11-2015

Afgelopen dinsdag heeft de kookworkshop ayurvedsich koken in theorie en praktijk plaatsgevonden in Culemborg. Layur heeft deze workshop in samenwerking met Willemien W'eetwaar gegeven. Met 15 personen hebben we een heerlijk ayurvedisiche maaltijd klaargemaakt en gezamenlijk opgegeten. Maar voordat we aan de slag gingen met het maken van deze gerechten begon deze avond met een inleiding over ayurveda. Er werd uitleg gegeven over de dosha's, het belang van een goede spijsvertering en de 6 smaken. Doordat de theorie meteen in de praktijk gebracht kon worden werd het al snel duidelijk hoe ayurveda aankijkt tegen voeding en wat je zelf in de keuken kunt doen om je gezondheid te bevorderen. Mijn belangrijkste doel van deze avond was dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om een start te maken met ayurvedisch koken. Het is helemaal niet nodig om alleen maar indiase maaltijden op tafel te zetten. Het begint met de maaltijden die je al maakt. Door gebruik te maken van de juiste kruiden en olie kun je al een goede eerste stap zetten.

Na afloop kregen we goede feedback terug.

"Een veelzijdige workshop met een relaxte en ontspannen sfeer. Het is nu tijd om het zelf in de praktijk te gaan brengen."

"Smaakt naar meer"

"Duidelijk verteld, prima sfeer en gezellig"

"Nieuwe kruiden geproefd en geroken"

Vanwege de grote belangstelling is op 19 januari een volgende workshop ayurvedisch koken in theorie en praktijk gepland. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij!

 

 

undefined

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus