Proeverij

16-12-2016

Op 12 februari zal ik ook deelnemen aan de proeverij in Culemborg. Een heel leuk initiatief om zichtbaar te maken wat lokale ondernemers jou te bieden hebben op het gebied van duurzaamheid, welzijn, persoonlijke groei en gezondheid.

Ik ga er deze dag ook staan om te laten zien wat ayurveda je kan bieden op het gebied van welzijn, persoonlijke groei en gezondheid. De meeste mensen die gaan komen zullen al wel bewust bezig zijn met gezond leven. Maar wat betekent nu eigenlijk gezond leven? 

Over het algemeen weet iedereen wel wat er bedoeld wordt met gezond en bewust leven, maar vanuit de ayurveda gaan we nog een stapje verder en kun je naast het algemeen gangbare idee over wat gezond is het verder toespitsen op ieder persoon afzonderlijk. 

Dit alles is terug te voeren op wat voor type mens je bent. Dit krijg je met je geboorte mee en zal altijd zo blijven. Dit vormt je natuurlijke neigingen en geeft ook aan waar je lichaam het best op gedijt. Wanneer je hier zicht op hebt helpt het je om gezond te blijven en ook dat je weet wat je moet doen wanneer je klachten hebt. Op deze dag ben ik er de hele dag om uitleg te geven over hoe ayurveda werkt. 

Ayurveda, yoga en meditatie vullen elkaar heel mooi aan. Ayurveda helpt om je lichaam en geest schoon en fit te houden, waardoor al je weefsels in je lichaam goed gevoed worden en er geen blokkades ontstaan. Yoga helpt met bewustwording van je lichaam en het laten stromen van energie. Meditatie helpt bij het kalmeren van je geest, waardoor je uiteindelijk komt bij de kracht in jezelf.

Een schoon en fit lichaam met een kalme geest.

Tijdens de proeverij zal er een carrousel lezing gegeven worden waar we verder zullen ingaan om de combinatie van deze drieluik ayurveda, yoga en meditatie.   

Leuk als je ook komt!

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus