Kennismaking met Ayurveda

17-07-2019

Ik ben nu al ruim 10 jaar werkzaam in mijn eigen praktijk in Culemborg.

In deze 10 jaar heb ik mij kunnen ontwikkelen van ayurvedische massage therapeut naar een ayurvedisch behandeltherapeut. Tijdens al de massages die ik heb mogen geven heb ik duidelijk kunnen ervaren wat voor een effect dit kan hebben op je lichaam en geest. Een massage behandeling kan een belangrijk onderdeel zijn binnen een ayurvedische behandeling, maar er is veel meer mogelijk binnen de ayurveda. Deze kennis heb ik mij nog meer eigen gemaakt na het afronden van mijn HBO opleiding tot ayurveda practitioner bij Eisra in 2015.

De verdeling in werkzaamheden in de praktijk zijn veranderd. Sinds vorig jaar werkt Katerina Poposka als ayurveda massage therapeut in mijn praktijk en is zij sinds kort begonnen met het geven van beautybehandelingen van Lakshmi. Ik ben gestopt met het geven van de ayurvedische massages, zodat er voor mij meer ruimte ontstaat voor het geven van consulten.

In de praktijk merk ik dat weinig mensen goed op de hoogte zijn wat ayurveda nog meer kan doen voor je gezondheid, naast de weldadige ayurvedische massages. Vaak met kleine veranderingen in voeding en leefstijl en ondersteund door kruiden supplementen kun je gaan ervaren wat voor een energie dit kan geven en ontspanning, waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. 

Omdat ik het werk als ayurveda therapeut heel erg boeiend vindt en mijn kennis hierover graag wil delen met geïnteresseerden wil ik laagdrempelige kennismakingsgesprekken gaan introduceren. Tijdens deze gesprekken die ongeveer een half uur zullen duren kun je bekijken of de ayurveda iets voor jou kan betekenen. Ik geef uitleg over de werkwijze en wat de mogelijkheden zijn. Deze kennismakingsgesprekken zijn kosteloos en echt bedoeld om ayurveda bekend te maken bij een breder publiek.

Een ayurveda behandeling heeft betrekking op zowel lichamelijke als mentale klachten. In mijn praktijk worden diverse klachten behandeld. Ik zal hieronder een aantal klachten noemen die vaak in mijn praktijk voor komen. 

 • Burn out
 • Depressiviteit
 • Angst- en paniekklachten
 • ADHD
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Buikpijnen, spijsverteringklachten en maag-en darm problemen
 • Lusteloosheid en energieproblemen
 • Oogklachten
 • Hoge bloeddruk
 • Huidproblemen, eczeem, psoriasis
 • Menopauze klachten
 • Obstipatie
 • Overgewicht
 • Reumatische klachten
 • Spier- en gewrichtspijnen
 • Slapeloosheid

Herken je klachten uit bovenstaande lijst of zijn er andere klachten? Kom dan langs voor een kennismakingsgesprek.

Ik geloof erg in de kracht van samenwerking. Vanaf september is het dan ook goed mogelijk dat er andere therapeuten aanwezig zullen zijn in de praktijk die vanuit hun eigen professie ondersteunend kunnen zijn binnen de ayurvedische behandelingen. Informatie zal via de nieuwsbrief en de website gedeeld gaan worden.

Ik zie je graag in de praktijk!

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus