India

26-05-2016

Mijn reis naar India

India het land waar al je zintuigen volledig gevoed worden. De vrouwen die daar zo prachtig gekleed gaan, het heerlijke eten, de verschillende geuren en muziek (mantra's) die bij het straatbeeld horen. En dan niet te vergeten dat een rijk aanbod is aan ayurveda en de verschillende behandelingen.

 

Rishikesh in het noorden van India is een een bekende bedevaartoord voor hindoes, om daar te baden in de ganges en de beroemde aarti bij te wonen. De periode dat ik hier was, bleek het vakantie voor grote delen van India. Hierdoor was het druk met veel toeristen uit India. De temperatuur was rond de 40 graden dus overdag kon je niet veel buiten zijn. Deze plek voelt voor mij erg vertrouwd aan,. Het is heerlijk om daar te kunnen zijn.

 

Deze reis heeft me veel gebracht. Ik wilde deze reis gebruiken om meer te focussen op mijn eigen innerlijke groeiproces. Door middel van meditatie en yoga nog meer in contact te komen met mijn eigen bron. Ik kreeg les van een yoga leraar die yoga en meditatie totaal ge intergreerd had in zijn leven. Meditatie: knowing the unknowing words. Het op zoek gaan naar de totale stilte, waardoor je in contact komt met je eigen bron. Verschillende ademhalingsoefeningen en mantras kunnen hierbij helpen om uiteindelijk bij deze stilte uit te komen. Door elke dag samen te mediteren, te praten en te ervaren heeft dit mij een hoop verdieping gebracht om hier weer mee verder te gaan.

 

Naast de stilte van meditatie en yoga ben ik mij deze twee weken ook weer verder gaan verdiepen in de ayurveda. Ik heb twee weken lang elke dag meegelopen met een ayurvedische arts die op verschillende plekken werkzaam was. Veel verschillende cliënten gezien en samen besproken.

 

Er is tijdens deze reis een heel mooi nieuw aanbod ontstaan!

Ik heb mooie plek gevonden in Rishikesh en een goed gekwalificeerd team samen kunnen stellen om een reis naar India aan te kunnen bieden waar je de mogelijkheid krijgt om ayurveda ten volle te kunnen gaan ervaren.

In de volgende nieuwsbrief zal ik hier uitgebreid op terugkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus