Het ontstaan van LayurTravel

29-11-2017

Afgelopen maand ben ik weer in India geweest en het was weer een mooie en verdiepende reis waarin ik heel tevreden ben over het bestaande reisaanbod. Dit keer heb ik mij vooral gericht op het contact met samenwerkende partners en mooie excursie plekken bekeken. Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen rondom de reizen naar India.

Door mijn liefde voor ayurveda en India te combineren is LayurTravel ontstaan. LayurTravel is een reisorganisatie die zich richt op reizen naar India, waarbij de pancha karma behandelingen en ayurveda scholing centraal staan. Het is ontstaan uit de behoefte om meer mensen kennis te laten maken met de ayurveda en pancha karma meer toegankelijk te maken voor een breder publiek. De reizen van LayurTravel bieden je een kans om met je eigen gezondheid bezig te zijn, waarbij je helemaal los komt van je dagelijkse leven en volop kunt genieten van het mooie India!

In januari komt er een website waar het volledige aanbod zichtbaar wordt, maar ik geef jullie alvast een voorproefje.

LayurTravel is aangesloten bij STO garantiefonds en bij Vvkr.

Pancha karma
De meeste van jullie hebben al wel gelezen over de 14 daagse pancha karma reis naar India. Een prachtige reis waarin de ayurveda gecombineerd wordt met mooie excursies naar verschillende gebieden in en rondom Rishikesh. Veel mensen hebben deze reis al gemaakt en hebben kunnen ervaren wat pancha karma met je kan doen. Tot nu toe gaan de meeste mensen in een kleine groep van 4 tot 6 naar India. Naast een groep kun je ook individueel op reis. Je wordt goed begeleid, waardoor je veilig op reis kunt.

Het is nu ook mogelijk om een pancha karma reis voor 21 of 30 dagen te boeken. Deze intensieve pancha karma reizen zijn voor mensen die (chronisch) ziek zijn. Je kunt hierbij denken aan onder andere: reuma, auto-immuun ziektes, huidproblemen zoals proriasis, MS, ME, ziekte van Lymh. Er zijn zeer goede resultaten te behalen met pancha karma behandelingen.

Ayurveda scholing in India
10 daagse ayurveda massage en marma training

Deze training is vooral bedoeld voor massage therapeuten die hun kennis willen uitbreiden of verdiepen, maar is ook goed geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is. Na afloop van deze training ben je in staat om zelfstandig een ontspannende ayurveda massage te kunnen geven, afgestemd op de cliënt en met het gebruik van de juiste olie. Tijdens deze training worden theorie en praktijklessen afgewisseld. 's Middags is er voldoende vrije tijd om Rishikesh en omgeving te gaan bekijken.

Wat leer je:
* basisbeginselen van ayurveda
* verschillende massage technieken afgestemd op de client en vata, pitta en kapha
* indiase hoofdmassage
* welke massage geef je aan welke client
* kennis van verschillende oliën en hun toepassingen
* theorie over marmapunten
* kennis van de marma punten op het lichaam
* hoe marma punten te masseren

Verder is inbegrepen:
* Elke dag yogales
* 1 ayuveda massage ondergaan
* 1 marma massage ondergaan
* Je eigen basisconstitutie wordt vastgesteld door de arts.

10 daagse Ayurveda training in India

Voor diegene die zich meer willen verdiepen in de ayurveda. Na deze training heb je zicht op de basisbeginselen van de ayurveda en hoe je dit kunt integreren in je dagelijks leven.

Wat leer je:
* geschiedenis en filosofie van ayurveda
* constitutieleer en de vijf elementen
* werking van agni en concept van ama
* voeding en de 6 smaken
* leefstijl afgestemd op constitutie

Verder is inbegrepen:
* consult met arts voor eigen basisconstitutie vast te stellen
* eigen voedingsplan en leefstijl plan opstellen
* ayurveda massage leren
* nasya
* pindaswedana
* elke dag yoga les en pranayama

Reizen door India
Wil je graag naar India, dan is er nu ook mogelijk om met LayurTravel op reis te gaan. Regelmatig zullen er groepsreizen gepland gaan worden naar verschillende plekken in India. Bijvoorbeeld naar Rajasthan of een trekking in de Himalya. Reizen worden helemaal op maat gemaakt afgestemd op jouw wensen. Wij kunnen ook een mooie reis voor je samenstellen. Je krijgt begeleiding van een engelssprekende gids die je de mooiste plekjes laat zien. De reizen kenmerken zich door kleinschaligheid, veel persoonlijke aandacht en authenticiteit. 

Op 19 december is er een informatieavond gepland van 20.00 tot 21.00 over de pancha karma reizen en zal er uitleg gegeven worden over alle mogelijkheden van LayurTravel. Er worden foto's getoond en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Graag van te voren aanmelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus