Diwali festival tijdens groepsreis in Oktober

12-07-2017

Tijdens de groepsreis van 25 oktober tot 10 november heb je de kans om het Diwali festival mee te vieren in India.

Divali is een vrolijk Hindoefeest, het feest van de duizend lichtjes. Divali is gewijd aan God Lakshmi, de godin van het licht, voorspoed, geluk, succes, wijsheid en welvaart.

Bij het Divalifeest gaat het om de goede dingen die het kwade overwinnen: het licht wint het van de duisternis, de warmte van de kou, de waarheid van de onwaarheid en de reinheid van de onreinheid.

Het is een familie feest wat uitbundig gevierd wordt. De hele nacht branden er diya's, lampjes, kaarsen, fakkels en elektrische lichtjes, zodat Lakshmi het huis goed kan vinden. Er wordt heerlijk gegeten en vuurwerk afgestoken. Door al die lichtjes wordt ook het innerlijk van de mensen verlicht. Iedereen krijgt het gevoel met een schone lei opnieuw te kunnen beginnen.

Op 27 oktober start het festival en word je uitgenodigd om dit te gaan vieren samen met en Indiase familie. Er wordt een speciale ceremonie gehouden Lakshmi pooja met hawan. Er zal een  heerlijk feestmaal voor jullie gekookt worden en vuurwerk worden afgestoken.

Een mooie kans om het belangrijkste Hindoe feest mee te kunnen vieren.

 

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus