• darkblurbg

Hoe stevig sta jij?

Gepubliceerd op: 27-01-2021

 
Hoe stevig sta jij?

Mijn grote hobby is tuinieren. Ik ben me al weer helemaal aan het voorbereiden voor het komende seizoen. Dit jaar ga ik een pluktuin maken waar ik het hele jaar door bloemen kan gaan plukken. Maar voordat het zover is moet eerst de bodem goed zijn voor er wat kan groeien. Ik vind het prachtig om te zien dat je een zaad in de aarde stopt en er dan een kleurijke bloem voor terug komt. 

Ik deel dit graag met jullie, omdat dit proces heel mooi visualiseert hoe het bij ons als mens ook werkt.  Waar we in de winter wat meer naar binnen keren en gericht zijn op inkeer, is de lente bij uitstek de periode waarin je nieuwe ideeën kunt gaan uitvoeren. 

De lente wordt in de Ayurveda gezien als de koning der seizoenen. Moeder aarde ontwaakt, energie neemt toe, alles kan weer groeien en bloeien.


Dit is dus bij uitstek de tijd waarin jij weer zaadjes kunt gaan planten, waaruit mooie nieuwe creaties kunnen ontstaan. Het vraagt wel aandacht om uiteindelijk tot een mooie creatie te komen.  De eerste stap is het verzorgen van jouw bodem, zodat jij stevig kunt staan wanneer je vol nieuwe ideeën de lente in stap.

Om je fit en energiek te voelen in de lente is het nu tijd om je goed voor te bereiden. 

In deze video geef ik je graag een korte oefening mee die je kan helpen om jezelf stevig neer te zetten.
 En voor de yogi's onder ons, het is nu tijd om aardings/grondingsoefeningen te gaan doen.  https://www.youtube.com/watch?v=kztNG3gptjw&feature=youtu.be