• darkblurbg

Hoe gaat het met jou?

Gepubliceerd op: 28-10-2020

This little light in me i will let it shine, i will let it shine, i will let it shine. This little light in me i will let it shine, let in shine, let it shine in me.

This little light in me i will let it shine, i will let it shine, i will let it shine. This little light in me i will let it shine, let in shine, let it shine in me. 

Dit liedje zing ik regelmatig wanneer ik merk dat ik vol met gedachtes zit die mij niet helpen. Overdag, s avonds of 's nachts. Dit liedje helpt mij om weer bij mezelf te komen.

Ik deel dit liedje graag met jullie omdat het mij erg helpt en ik weet dat er veel mensen zijn die vol gedachten zitten en niet meer goed weten hoe het echt met ze gaat. 

Meditatie kan een manier zijn om rust te creëren in je gedachten, maar dit geldt zeker niet als eerste stap voor iedereen. 

Op een van mijn India reizen kreeg ik les van een yoga leraar die elke les begon met een hele belangrijke vraag: Hoe gaat het vandaag met mij?

Het lijkt een simpele vraag, maar is best lastig. Het vraagt al jou aandacht die je op dat moment aan jezelf kan en wilt geven. Want wanneer je gaat zitten met je ogen dicht en heel bewust vraagt hoe gaat het vandaag met mij? dan kan dit hele verhelderende antwoorden voor jezelf geven.

Het kan zijn dat je lichamelijke bewust wordt van allerlei sensaties die je op merkt. Ook kan het zijn dat er een stemming omhoog komt die je eigenlijk liever niet wilt voelen, maar er dus wel is. 

Hierbij stil staan past heel mooi bij de gedachtengoed van Ayurveda. Meebewegen in dat wat is, dat is de kunst van het leven. 

Maar wat kun je dan doen met de informatie wat je krijgt wanneer je jezelf deze vraag stelt. Het kan zijn dat je zo vast zit in je dagelijkse verplichtingen dat het lijkt of er geen ruimte is om hier anders mee om te kunnen gaan. 

Het vraagt niet meteen om hele grote aanpassingen, maar wanneer tijdens deze vraag een bepaald gevoel of sensatie opkomt kun je hier proberen rekening mee te houden de rest van de dag. Hierin een bepaalde flexibiliteit vinden om mee te bewegen en keuzes te maken die hier gehoor aan geven. Dit kan gericht zijn op je emoties, op je voeding of leefstijl. 

De Ayurveda gaat hier nog een stapje verder in, omdat er uit gegaan wordt van verschillende type mensen met ieder weer zijn eigen eigenschappen en uitingsvormen. Wanneer je hier rekening mee kunt houden in je dagelijks leven dan helpt je dit om je beter te voelen. 

De vraag: Hoe voel ik mij vandaag? Kan een begin zijn om meer vanuit jezelf te gaan leven. 

Ik nodig je graag uit om een keer per dag wat tijd vrij te maken om met volle aandacht dit aan jezelf te vragen. 

Succes!