• darkblurbg

Eet niet op tijd

Gepubliceerd op: 04-01-2021

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en de meeste van ons hebben toch even kort teruggeblikt op afgelopen jaar. Wellicht heb jij als vrouw in de overgang de grote wens om je in dit jaar echt beter te gaan voelen. Voor veel vrouwen is dit meer energie en een fit gevoel, maar waar moet je starten om dit te bereiken?

Laten we bij het begin beginnen!
Wat voor klachten je ook hebt, begin altijd bij je spijsvertering. Pas wanneer dit goed werkt dan kun je voeding goed verteren, wat jouw energie geeft en dus ook een fit gevoel.

In ons werkende leven hebben we te maken met vaste tijden waarop pauze momenten zijn gepland. Dit is de tijd dat de meeste van ons gaan eten, maar sta je er wel eens bij stil of je lichaam wel voeding nodig heeft op dat moment? Ook hebben de meeste van ons meegekregen dat drie maaltijden per dag goed is. Voor sommige van ons is dit ook zo, maar voor de meeste van ons geldt dat je lichaam onnodig belast wordt door steeds maar te eten, wanneer je lichaam hier nog helemaal niet om vraagt.

Op dit moment werken de meeste van ons thuis en het grote voordeel hiervan is is dat je nu je eigen pauze en dus eet momenten kunt bepalen. Heel fijn en dit kan je zeker helpen.

Eet jij eigenlijk op de klok of luister jij naar je lichaam?
Signalen van je lichaam kunnen zijn gerommel in je buik of doordat je flauw wordt. Dit is het moment waarop je kunt eten. Wanneer je hier naar luistert belast je jouw lichaam niet.

Hoe nu te beginnen?
Start bij het opstaan met het drinken van warm water. Er zijn mensen die 's morgens direkt wat moeten eten. Wanneer dit voor jou geldt dat eet je, maar Wanneer je geen trek hebt dan eet je niet. Je wacht totdat je lichaam aangeeft dat je trek hebt en dan ga je eten. Dit kan betekenen dat je mogelijk maar één of twee maaltijden op een dag eet. Je geeft je lichaam op deze manier de kans om het eten goed te verteren.
Dit kan dus ook per dag verschillen.

Op deze manier gaat je lichaam voeding beter verteren. Hierdoor krijg je minder afvalstoffen in je lichaam en helpt dit om je fit en energiek te gaan voelen.