• darkblurbg

Zal ik starten met anti depressiva?

Zal ik starten met anti depressiva?

Zal ik starten met anti depressiva? Heb jij jezelf dat ook wel eens afgevraagd wanneer je weer zo’n last hebt van stemmingswisselingen of een sombere bui? Soms is de wanhoop nabij en zie je geen uitweg meer. Het enige wat dan nog lijkt te helpen is aan de medicijnen. In sommige gevallen kan het echt niet anders dan het voorschrijven van anti depressiva, maar in de meeste gevallen is er zeker een andere manier om op een goede manier met je stemmingswisselingen en gedachtes om te leren gaan.

Stress!!

Stress!!

Wanneer je ouder wordt lijkt het soms wel steeds moeilijker om met stress om te gaan. De tijd dat jij in de overgang komt zo tussen de 45 en 55 jaar is ook net de tijd dat er veel van je gevraagd wordt. Je bent waarschijnlijk nog volop aan het werk, puber kinderen die de nodige aandacht vragen en de zorg van je ouders kunnen er zo maar ineens bij komen. Dit is nu net ook de periode dat je hormoonbalans een nieuw evenwicht moet gaan vinden, wat voor de nodige stress kan zorgen. Je lichaam maakt minder hormonen en dit heeft ook meteen weer een direkt effect op je stresshormonen.

Wat gebeurt er tijdens je slaap?

Wat gebeurt er tijdens je slaap?

Acht uur slaap is goed voor iedereen, wordt vaak gezegd… Dit gegeven alleen al kan voor veel stress zorgen wanneer je dit niet haalt. Naar mate je ouder wordt zo rond je 50 ste verandert je behoefte aan slaap. Hoeveel slaap je nodig hebt hangt sterk af welke type mens je bent, wat je basisconstitutie is en in welke levensfase je verkeerd.

Hoe stevig sta jij?

Hoe stevig sta jij?

Hoe stevig sta jij?Mijn grote hobby is tuinieren. Ik ben me al weer helemaal aan het voorbereiden voor het komende seizoen. Dit jaar ga ik een pluktuin maken waar ik het hele jaar door bloemen kan gaan plukken. Maar voordat het zover is moet eerst de bodem goed zijn voor er wat kan groeien. Ik vind het prachtig om te zien dat je een zaad in de aarde stopt en er dan een kleurijke bloem voor terug komt. Ik deel dit graag met jullie, omdat dit proces heel mooi visualiseert hoe het bij ons als mens ook werkt.  Waar we in de winter wat meer naar binnen keren en gericht zijn op inkeer…

Eet niet op tijd

Eet niet op tijd

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en de meeste van ons hebben toch even kort teruggeblikt op afgelopen jaar. Wellicht heb jij als vrouw in de overgang de grote wens om je in dit jaar echt beter te gaan voelen. Voor veel vrouwen is dit meer energie en een fit gevoel, maar waar moet je starten om dit te bereiken?

Wel of geen hormoontherapie?

Wel of geen hormoontherapie?

Wel of niet starten met hormoontherapie is een vraag die veel vrouwen in de overgang zichzelf stellen. Vanuit Ayurvedisch perspectief is altijd de eerste stap om met behulp van voeding en leefstijl veranderingen je balans te herstellen, waardoor klachten gaan afnemen. Dit heeft tijd nodig, maar door hier de juiste stappen in te zetten kun je wel voor blijvend resultaat zorgen. Je merkt dat je veel meer gaat leven vanuit jouw ware natuur. Jouw basisconstitutie die je al vanaf je geboorte meekrijgt geeft jouw hierin hele mooie richtlijnen.

Droge vagina? Het beste natuurlijke glijmiddel

Droge vagina? Het beste natuurlijke glijmiddel

Veel vrouwen in de overgang hebben last van een droge vagina. Er wordt niet zo makkelijk over gesproken, maar het is een vervelende klacht waar je behoorlijk last van kunt hebben. In deze video geef ik je graag een advies die je zeker gaat helpen om van deze droogte af te komen.

Waarom Ayurveda werkt in de overgang

Waarom Ayurveda werkt in de overgang

Overgangsklachten worden vaak niet als zodanig (h)erkend. Mogelijk loop je al best een tijd rond met klachten die je niet goed kunt plaatsen en heb je al een hoop geprobeerd om je beter te gaan voelen. Wil je graag weten waarom Ayurveda zo goed werkt, kijk dan naar de video.

Hoe gaat het met jou?

Hoe gaat het met jou?

This little light in me i will let it shine, i will let it shine, i will let it shine. This little light in me i will let it shine, let in shine, let it shine in me.

Ayurveda en de Huid

Ayurveda en de Huid

Aan je huid kun je  al een heleboel aflezen wat er van binnen zich allemaal afspeelt. Het is ook niet voor niks dat bij een ayurvedische intake ook altijd gekeken wordt naar de conditie van de huid. Dit gebeurt al direkt bij binnenkomst. Aan iemand gezicht kun je al een hoop aflezen, maar ook door na te vragen welk type huid iemand heeft.

Ayurveda en de geest

Ayurveda en de geest

Ayurveda is de wetenschap van het lange leven. Een van de belangrijkste doelstellingen van ayurveda is het voorkomen van klachten. Ayurveda heeft veel geschreven over principes die je kunnen helpen gezond te blijven door het volgen van een specifieke leefstijl, het nemen van juiste voeding, goed gedrag naar jezelf en de omgeving en de juiste gedachte om je gelukkig te kunnen voelen.

Pranayama

Pranayama

Pranayama is een Sanskriet woord en wordt vertaald als “de wetenschap van het ademhalen” Een belangrijk onderdeel van de yoga is het beheersen van je ademhaling. De ademhaling wordt gezien als een brug tussen lichaam en geest.

Ayurveda en medicijnen

Ayurveda en medicijnen

In de volgende blog wil ik graag wat dieper ingaan op de kruidensupplementen die in de ayurveda gebruikt worden. Tijdens de behandeling worden regelmatig kruiden supplementen voorgeschreven. Door het schrijven van deze blog wil ik jullie graag meenemen welke rol deze supplementen hebben tijdens de behandeling.