Ayurvedische lunch en lezing

Layur praktijk en Het Kruidenpalet laten je graag kennis maken met de ayurvedische keuken en organiseren samen deze lunch en lezing.

De Ayurvedische keuken komt van oorsprong uit India. Dat merk je door de specifieke kruiden en specerijen die worden gebruikt. Laat je verrassen door deze Ayurvedische, warme lunch, waar zo mogelijk uitsluitend pure, biologische producten van het seizoen worden gebruikt.

Je krijgt een inleiding in de basisbeginselen van de ayurveda, waarbij het ayurvedisch koken centraal staat. Je maakt kennis met de meest gebruikte kruiden en specerijen en hierbij wordt uitleg gegeven over de werking.

Na de inleiding krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en help je mee bij de laatste bereidingen van de feestelijke, warme lunch. Die bestaat uit een kitchadi (traditioneel rijstgerecht), mung dalsoep, Indiaas brood, raïta, chutney en een heerlijke, bijbehorende Indiase zoetigheid. Op verzoek is het mogelijk een veganistische versie te verzorgen.

Voor wie: iedereen die nieuwsgierig is naar de ayurvedische keuken en wat voeding en meer specifiek specerijen en kruiden voor je kunnen betekenen. 

Wanneer: zaterdag 14 oktober 2017

Tijd: 11:00 tot ongeveer 14:00uur

Kosten: € 55,- voor de workshop, inclusief lezing, uitgebreide, warme lunch, alle recepten, Ayurvedische kruidenthee en een biologisch drankje of sapje 

Waar: Kruidentuin 14 in Houten (vlakbij Utrecht)

Maximum aantal deelnemers: 8

Graag van te voren aanmelden.