Ayurveda-reis in Rishikesh, India

 
Ontspannen, reinigen en verdiepen in Rishikesh!  

 Ayurveda-reis naar Rishikesh in India van 14 dagen waarin panchakarma centraal staat. Deze ayurveda-reis naar Rishikesh is een reis, waarbij het mogelijk is om te ontspannen, te reinigen en te verdiepen!

Onvergetelijke ayurveda-reis in India
Layur biedt nu de mogelijkheid om ayurveda ten volle te gaan ervaren in India. Panchakarma wordt gezien als de meest effectieve behandeling binnen de ayurveda om het lichaam te reinigen en te verjongen. Voor het beste resultaat wordt er een aangesloten periode geadviseerd. Deze reis biedt je een kans om met je eigen gezondheid bezig te zijn, waarbij je helemaal los komt van je dagelijkse leven en volop kunt genieten van het mooie India!

Rishikesh
Rishikesh ligt in het noorden van India in de staat Uttarakhand. De heilige rivier de Ganges stroomt hier vanuit de Himalaya Rishikesh binnen. Rishikesh is een beroemde plaats waar veel aangeboden wordt op het gebied van ayurveda, yoga en meditatie. De vele tempels en ashrams maken Rishikesh tot een populaire bestemming voor mensen die verdieping zoeken. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door grote levendigheid, met kraampjes, muziek, koeien en kleurrijke mensen. De pittoreske straatjes met de vele winkeltjes maken Rishikesh uitstekend geschikt om heerlijk te slenteren en te winkelen. Souvenirs zoals sieraden, beeldjes, kleding e.d. zijn volop te koop. In overleg kan de gids met u mee.  

Waarom panchakarma?
Het resultaat van de panchakarma-behandeling is, dat de mens zich lichamelijk en geestelijk gezonder voelt. Het bijzondere van deze methode is, dat hij zowel toegepast kan worden bij mensen die gezond zijn als bij ziekte. Wanneer gezonde mensen een panchakarma-behandeling krijgen, heeft dit een preventief effect met een verjongend resultaat. Bij ziekte helpt het om opgeslagen afvalstoffen die klachten veroorzaken uit het lichaam te verwijderen, waardoor de klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Uitgebreide informatie over pancha karma staat beschreven in mijn blog.

Voordelen van deze ayurveda-reis
* Afvalstoffen worden uit het lichaam verwijderd.
* Immuniteit en energieniveau worden verbeterd.
* Stress wordt verminderd en het lichaam wordt ontspannen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk ervaar je meer helderheid.
* Het verouderingsproces wordt vertraagd, de huid krijgt meer glans.
* Kwaliteit van leven voor chronisch zieken kan verbeteren, aangezien deze methode van reinigen een zeer diepgaande werking heeft.
* Panchakarma heeft een preventieve werking, omdat ziekten voorkomen kunnen worden.

Het programma van de ayurveda-reis
Op dag 1 vindt het eerste consult plaats met een ayurvedische arts. Hier worden het panchakarma-plan en het verdere behandelprogramma besproken. De intake bestaat uit pols- en tongdiagnose, klachteninventarisatie en zo nodig lichamelijk onderzoek.

Dagindeling ayurveda-reis
* yogales van 1 uur
* 3 panchakarma behandelingen per dag
* rustmomenten
* 3 maaltijden per dag
* voldoende tijd voor ontspanning
* mogelijkheid om met de gids de stad Rishikesh in te gaan

Hiernaast 2 excursiedagen onder leiding van een ervaren Engelstalige gids.

De artsen 
Er zijn meerdere artsen verbonden aan het pancha karma centrum. Het zijn gekwalificeerde artsen die ruime ervaring hebben in pancha karma. De opleiding tot gekwalificeerd arts hebben zij behaald aan de universiteit State Ayurveda College & Hospital Bareilly, Uttar Pradesh in India. 

Accomodatie in India
Hotel nirvana is te vinden in het centrum van Rishikesh. Het hotel ligt in de uitlopers van de Himalaya en wordt omringd door natuur. Hier ervaar je het ware India met alle moderne faciliteiten van deze tijd. Het hotel heeft 21 kamers, die zijn ingericht met mooie decoraties, tapijten en comfortabele tweepersoons bedden. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn diverse kamers met airconditioning beschikbaar. Het hotel heeft wifi. 

De panchakarma-behandeling wordt verzorgd door de therapeuten van het nurture Ayurveda Panchakarmacentrum. Dit centrum heeft als missie om ayurveda toegankelijk te maken voor iedereen. De behandelingen vinden plaats volgens de eeuwenoude traditie van ayurveda, maar met moderne faciliteiten. Hierdoor is er voldoende ruimte om te kunnen ontspannen en te genieten. Het team van therapeuten is in zijn geheel volgens de ayurvedatraditie opgeleid.

Excursies tijdens de ayurveda-reis
Er worden twee excursiedagen aangeboden, waarin u de kans krijgt om het veelzijdige India te gaan ontdekken. Met een taxi gaat u de hele dag op pad om de mooie plekken in en rondom Rishikesh te bekijken. De Engels sprekende gids weet veel over dit gebied te vertellen en zal er door zijn enthousiasme mooie excursies van maken. Er worden verschillende tempels bezocht, waaronder de bekende Kunjapuri-tempel. Deze tempel is bekend vanwege de mooie locatie in de Himalaya. Omringd door prachtige natuur kunt u de bergtoppen van de Himalaya goed zien. Ook wordt de Mansa Devi-tempel in Haridwar bezocht en Haridwar zelf, waarbij ook de Ganga Aarti op de Har Ki Pauri bijgewoond gaat worden. Er worden mooie excursies aangeboden naar het Himalayagebergte, waarbij tempels, watervallen en diverse andere plekken worden bekeken, waaronder de Neer Garh-waterval en de Vashistha Cave. De gids zal in overleg een dagprogramma samenstellen, afgestemd op uw wensen. 

Tijdens de panchakarma-dagen is voldoende rust belangrijk, maar er kunnen ook dan kleine uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld de Beatles-ashram, Lakshman Jhula en Ram Jhula en er is de mogelijkheid om mantra's te zingen bij de Ganga Aarti in Rishikesh. 

 Inbegrepen
* taxitransfer van vliegveld Delhi naar Rishikesh en retour
* 14 overnachtingen in twee persoonskamer zonder airco. Kamers met airco zijn mogelijk tegen meerprijs
* 1 uur consult met arts voor het maken van een panchakarma-plan
* tussentijdse evaluatiemomenten met een ayurvedische arts
* 10 dagen lang 3 ayurvedische behandelingen per dag. (zie blog  over uitleg pancha karma en de verschillende behandelingen)
* dagelijkse yogales
* 3 ayurvedische maaltijden per dag
* 2 excursiedagen onder begeleiding van een Engelstalige gids, inclusief taxivervoer

Niet inbegrepen 
* retourticket naar India
* visum
* inentingen
* reisverzekering
* tussentijds vervoer in Rishikesh
* eten en drinken buiten de drie maaltijden om
* entree voor tempels en andere bezienswaardigheden buiten de excursie dagen om
* verlenging van de reis, al dan niet met panchakarma
* extra excursies, buiten de geplande excursiedagen
* extra behandelingen die buiten de panchakarma vallen
* STO reisgarantie €15 

Wanneer is deze ayurveda-reis in India?
Het hele jaar door kan deze reis geboekt worden.

Groepsreis
Groepsreis 
13 tot 28 februari 2018 (vol)
14 maart tot 29 maart 2018
2 april tot 16 april 2018
25 september tot 10 oktober 2018 (vol)

 Prijzen ayurveda-reis in India
* vanaf €1.450 p.p.
* meerprijs voor AC kamer €100
* Toeslag 1 persoonskamer is €150

Veel gestelde vragen

Kennismaking met het team

Recensies van Deelnemers 
Om je een indruk te geven van de ervaringen van deelnemers kan je hier verschillende recensies lezen:

 Recensie 1 Recensie 2 Recensie 3 Recensie 4 Recensie 5 Recensie 6 Recensie 7

Reisvoorwaarden

Foto's Ayurveda-reis 
Om je een indruk te geven van het hotel, de plaats rishikesh, de behandelingen en voorgaande deelnemers kun je hier verschillende fotoalbums bekijken:

Foto's van het hotel  Foto's van Rishikesh

Foto's van behandelingen  Foto's van deelnemers