Burn out behandelen met Ayurveda

27-05-2016

Als je een burn out wilt behandelen met Ayurveda ben je bij Layur praktijk aan het juiste adres. Layur kan je helpen om van je burn out af te komen doormiddel van een divers aanbod, gericht op een ayurveda behandeling toegespitst op jou als persoon.

Hoe ontstaat een burn-out?

Als je langdurige stress ervaart en meer inspanning moet leveren dan normaal kan je zowel geestelijk als lichamelijk uitgeput raken. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door een grote werkdruk maar ook privé omstandigheden kunnen een belangrijke rol spelen. Als deze stress en spanning niet vanzelf over gaan kan er een burn out ontstaan.

Hoe herken ik een burn out?

Als je last hebt van een burn out voel je je over het algemeen lichamelijk en geestelijk uitgeput en opgebrand. Een burn out kan zowel voorkomen bij jongeren en volwassenen. De volgende symptomen kunnen je helpen een burn out te herkennen:

- Slecht slapen of moeilijk in slaap kunnen komen
- Niet meer 100% kunnen ontspannen
- Wisselend humeur
- Erg geprikkeld zijn
- Weinig tot geen energie voor werk, sociale contacten, sport etc.
- Lichamelijk klachten, zoals paniek en angst

Burn out behandelen met Ayurveda

Het is erg belangrijk om bovenstaande klachten serieus te nemen zodat je zo snel mogelijk geholpen kan worden. In mijn praktijk komen regelmatig mensen met burn out klachten. De  behandeling wordt geheel afgestemd op jou als persoon. Belangrijke uitgangspunten zijn dat we op zoek gaan naar waar er een disbalans zit en deze probeer je samen op te lossen.

Totaal behandeling

Layur biedt een totaal benadering voor de behandeling van een burn out. Hierdoor is na de behandeling je zelfinzicht vergroot en weet je wat op het gebied van voeding, leefstijl en op het emotionele vlak goed voor je is. Hierdoor wordt de kans op herhaling klein.

Kosten burn out behandelen met ayurveda

De behandeling voor burn out wordt vergoed in het aanvullende pakket. In veel gevallen is in overleg met de leidinggevende, werkgever of afdeling Personeelszaken de organisatie bereid om een deel van de kosten voor rekening te nemen.

Meer informatie?

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden binnen mijn praktijk kun je contact met mij opnemen, ik vertel je hier graag meer over!

 

 

 

Reageren? Graag:

comments powered by Disqus